Beschrijving

Sous-vide is een kooktechniek die in de horeca al jaren gebruikt wordt,
maar nu ook meer en meer zijn weg vindt naar de thuiskok. Bij sous-vide
wordt voedsel in speciale kookzakken vacuüm verpakt waarna het in een
waterbadoven wordt geplaatst. Men hoeft overigens niet per se een
vacuümmachine te bezitten. De kooktemperatuur kan in de
waterbadovens zeer nauwkeurig worden ingesteld zodat het gaarproces
langzaam en perfect verloopt. Men kan ook een waterbadoven creëren
in een pan of speciale bak met een speciaal daarvoor bestemd
sous-vide-apparaat. Dit kookboek gaat in op de verschillende technieken
en geeft handige richtlijnen en voorbereidingstips. Daarna volgen 80
recepten die laten zien hoe lekker en bijzonder je kunt koken als je
gebruik maakt van de sous-videtechniek. Het boek met zeer originele
recepten is onderverdeeld in zes hoofdstukken en de recepten zijn
voorzien van mooie paginagrote foto’s. 160 pagina’s lang.